|רשימת הצפייה שלי ()
 
תגובה לכתבהתגובה לכתבה
שלחו כתבהשלחו כתבה
הדפסההדפסה
 
 

שוקולד

בראוניז שוקולד עם אגסים מבושלים, טרפלס שוקולד קרמל ועוד מתכונים מתוקים להפליא עם המון המון שוקולד

ynet
פורסם: 11.09.11, 12:28

בראוניז שוקולד עם אגסים מבושלים בסירופ תבלינים

 

מצרכים

אגסים ביין אדום

1 ליטר יין אדום

100 גרם סוכר

1 קילו אגסים טריים

1 מקל וניל

2 כפיות גרידת תפוז

2 כפיות גרידת לימון

1 מקל קינמון

1 כפית פלפל גרוס מעוך

1 כפית ציפורן

1 כפית הל טחון

בראוניז

170 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

3 ביצים גודל בינוני

180 גרם סוכר

90 גרם קמח

2 גרם אבקת אפייה

קורט מלח

40 גרם אגוזי פקאן

40 גרם אגוזי לוז

1/3 כוס אספרסו

1 כפית תמצית וניל

 

 

אופן ההכנה

אגסים ביין אדום:

1. מבשלים ליטר יין אדום עם שאר המצרכים מלבד האגסים.

2. קולפים את האגסים, מוציאים את הליבה

3. מניחים

את האגסים בסיר ומעליהם נייר פרגמנט עגול עם חור במרכז שנקרא "קרטוש".

4. מבשלים את האגסים בתוך נוזל היין על אש נמוכה עד שהאגסים מתרככים

5. לאחר הבישול מקררים היטב את האגסים

בראוניז שוקולד:

1. ממיסים את השוקולד והחמאה על באן מרי

2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף יציב.

3. מנפים את הקמח, אבקת אפיה ומלח.

4. קולים אגוזי פקאן ואגוזי לוז בתנור וקוצצים גס.

5. מוסיפים פנימה את האספרסו והוניל

6. מקפלים פנימה את האגוזים,

7. יוצקים את המסה לתבנית אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה.

8. לאחר שהאגסים התקררו חוצים אותם לשניים.

9. מעבירים את תערובת הבראוניז לתבנית אפייה, מסדרים את האגסים המבושלים מעל התערובת כאשר הם פונים לימין ולשמאל לסירוגין.

10. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד שמקבלים קרום עליון ויציב לבראוניז.

 

 טרפלס שוקולד קרמל ואגוזי לוז

 

מצרכים לטראפלס שוקולד וקרמל

250 גרם חלב

250 גרם שמנת

¼ מקל וניל

150 גרם סוכר

500 גרם שוקולד מריר

600 גרם שוקולד חלב

200 גרם חמאה

150 גרם ברס, אגוזים טחונים

200 גרם אבקת קקאו כהה

 

אופן ההכנה:

1. עושים קרמל מהסוכר.

2. מרתיחים את השמנת והחלב ו"פותחים" את הקרמל על ידי ערבוב השמנת עם הקרמל.

3. מוסיפים את הקרמל הרתוח לשוקולד ומערבבים ביחד ליצירת גנאש

4. כשהגנאש מגיע לטמפרטורה 31-32 מעלות מוסיפים פנימה חמאה רכה בטמפרטורה של 25 מעלות, מוסיפים את הברס, מעבירים לתבנית ומקררים היטב

5. מגלגלים עיגולים מהגנאש שהתייצב,

6. מגלגלים אותם בשוקולד מומס ובברס ומגישים.

 

מוס שוקולד לבן וחטיף נוגט ושוקולד לבן

מצרכים

חטיף נוגט

50 גרם מחית נוגט

20 גרם שוקולד לבן

30 גרם קרוקנט אגוזי לוז- ברס

מוס שוקולד לבן

150 גרם שוקולד לבן

50 סמ"ק שמנת מתוקה

1 חלמון

20 גרם סוכר

20 גרם סוכר

8 גרם ג'לטין

275 גרם שמנת מתוקה

12 סמ"ק מים

 

 

אופן ההכנה

חטיף נוגט:

1. ממיסים את השוקולד הלבן ומחית הנוגט.

2. מוסיפים את הקרוקנט אגוזי לוז ויוצרים מסה חלקה.

3. מקררים היטב את המסה.

מוס:

1. מרתיחים את השמנת, מוסיפים שוקולד לבן ויוצרים גנאש.

2. מערבבים את החלמון עם הסוכר ומוסיפים למסת הגנאש

3. ממיסים את הג'לטין במים, מחממים מעט, שופכים לתוך הגנאש וממיסים ביחד.

4. מקציפים שמנת מתוקה לקצף קל ומקפים לתוך הגנאש.

הגשה והרכבת המנה:

1 לאחר שהמסה של חטיפי הנוגט קרה קוצצים ממנה חתיכות גסות ומוסיפים לתוך המסה של השוקולד הלבן.

2 יוצקים לתוך כוס יין או שמפניה ומגישים קר.

3 מקשטים עם פתיתי חטיף.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 
 
 
 YIT - פיתוח אתרים ואפלקציות    
 
© כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ו-HOT