|רשימת הצפייה שלי ()
 
תגובה לכתבהתגובה לכתבה
שלחו כתבהשלחו כתבה
הדפסההדפסה
 
 

פטיפורים

מתכונים קלים להכנה וטעימים להפליא של פטיפורים במילוי קרם פטיסייר, קרם שוקולד מריר ופריז פרס

ynet
פורסם: 11.09.11, 12:21

פטיפורים

 

 פרופיטרולים במילוי קרם פטיסייר

 

מצרכים לבצק רבוך

250 סמ"ק שמן

500 סמ"ק מים

10 ביצים

380 גרם קמח

2 כפיות תמצית וניל

קורט גרידת לימון

קורט מלח

2 כפות סוכר

 

מצרכים לקרם פטיסייר

חצי ליטר חלב

125 גרם סוכר

חצי מקל וניל חתוך לאורכו

6 חלמונים

6 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה בצק רבוך:

1. מרתיחים בקערת בישול מים, שמן, מלח, סוכר, גרידת לימון וכפית תמצית וניל.

2. כשהנוזלים רתחו היטב, מוסיפים בבת

אחת את כל הקמח ומבשלים את הרביכה כדקה מעל הלהבה. לקבלת בצק הומוגני ויציב.

3. מעבירים את הבצק הבסיסי לתוך המיקסר עם וו גיטרה.

4. טורפים את הביצים.

5. מתחילים להפעיל את המיקסר

6. בהדרגה מוסיפים את הביצים

7. ברגע שמבליעים את כל הביצים לתוך הבצק הבסיסי עורכים את בדיקת ה"שפיץ": מרימים את הוו גיטרה מעל פני המיקסר. אם יש צורת "שפיץ", זה אומר שהבצק מוכן ובעל טקסטורה נכונה וטובה.

 

אופן ההכנה פרופיטרולים:

1. משתמשים בשק זילוף עם צנטר קוטר 6

2. זולפים רוזטות קטנות עם צנטר חלק

3. מורחים כל פרופיטרול בחלמון ביצה

4. מקשטים עם גבישי סוכר לפני האפייה

5. לאחר האפייה, יוצרים חור קטן בתחתית הפרופיטרול וממלאים בקרם וניל קלאסי.

 

אופן ההכנה קרם פטיסייר:

1. מרתיחים חלב עם חצי מכמות הסוכר וחצי מקל וניל חתוך לאורכו.

2. עושים בלילה עם שארית הסוכר והחלמונים והקורנפלור, ומערבבים למסה חלקה.

3. עושים השוואת טמפרטורות בין הנוזל הרותח לבין החלמונים על ידי הוספת מעט מהנוזל הקר לנוזל החם. מערבבים את שתי התערובות למסה אחת

4. מבשלים כשתי דקות בבן מארי תוך כדי ערבוב מתמיד עד להתקשות הקרם.

5. את הקרם מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומקררים היטב.

• ניתן לקפל לתוך הקרם וניל כ-100 סמ"ק שמנת מתוקה מוקצפת עם 10 גר' אבקת סוכר או סוכר על מנת להעשיר את טעמו של הקרם.

6. זולפים את הפחזניות מהתחתית עם הקרם וניל המוכן.

7. מקשטים עם אבקת סוכר או שוקולד לבן מומס.

 

 

אקלייר קרם שוקולד מריר "רוקוקו"

 

מצרכים לבצק רבוך

250 סמ"ק שמן

500 סמ"ק מים

עד 10 ביצים

380 גרם קמח

2 כפיות תמצית וניל

קורט גרידת לימון

קורט מלח

מעט סוכר

 

מצרכים לקרם רוקוקו

חצי ליטר שמנת

175 גרם שוקולד מריר

 

גנאש שוקולד:

100 גרם שמנת

100 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה בצק רבוך:

1. מרתיחים בקערת בישול מים, שמן, מלח, סוכר, גרידת לימון וכפית תמצית וניל.

2. כשהנוזלים רתחו היטב, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומבשלים את הרביכה כדקה מעל הלהבה. לקבלת בצק הומוגני ויציב.

3. מעבירים את הבצק הבסיסי לתוך המיקסר עם וו גיטרה.

4. טורפים את הביצים.

5. מתחילים להפעיל את המיקסר

6. בהדרגה מוסיפים את הביצים

7. ברגע שמבליעים את כל הביצים לתוך הבצק הבסיסי עורכים את בדיקת ה"שפיץ": מרימים את הוו גיטרה מעל פני המיקסר. אם יש צורת "שפיץ", זה אומר שהבצק מוכן ובעל טקסטורה נכונה וטובה.

 

אופן ההכנה:

1. מרתיחים שמנת,

2. מוסיפים שוקולד מריר

3. מערבבים לבלילה חלקה, מסננים ומשאירים במקרר ליום.

4. מקציפים לקצף יציב וזולפים לתוך פנים האקלרים.

 

אופן ההכנה של גנאש לציפוי האקלייר:

1. מרתיחים את השמנת

2. שופכים לתוך זה השוקולד מריר

3. מערבבים לקרם חלק ומבריק.

4. מצפים כל אקלייר עם הגאנש המוכן.

 

 

פריז ברס

 

מצרכים לבצק רבוך

250 סמ"ק שמן

500 סמ"ק מים

10 ביצים

380 גרם קמח

2 כפיות תמצית וניל

קורט גרידת לימון

קורט מלח

מעט סוכר

 

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בקערת בישול מים, שמן, מלח, סוכר, גרידת לימון וכפית תמצית וניל.

2. כשהנוזלים רתחו היטב מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומבשלים את הרביכה כדקה מעל הלהבה. לקבלת בצק הומוגני ויציב.

3. מעבירים את הבצק הבסיסי לתוך המיקסר עם וו גיטרה.

4. טורפים את הביצים.

5. מתחילים להפעיל את המיקסר

6. בהדרגה מוסיפים את הביצים

7. ברגע שמבליעים את כל הביצים לתוך הבצק הבסיסי עורכים את בדיקת ה"שפיץ": מרימים את הוו גיטרה מעל פני המיקסר. אם יש צורת "שפיץ", זה אומר שהבצק מוכן ובעל טקסטורה נכונה וטובה.

 

8. זולפים מהבצק הרבוך עגולים קטנים בעזרת צנטר משונן בקוטר 6, אלו הם עיגולי פריז ברס.

9. ממלאים את הפריז ברס בקרם שנטילי.

 

 

מצרכים לקרם שנטילי

250 גרם שמנת מתוקה

25 גרם אבקת סוכר

כפית נס קפה

 

מצרכים לקישוט

100 גרם פונדנט

2 כפיות נס קפה מהולות ב - 1/3 כוס מים

 

 

אופן ההכנה קרם:

1. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והנס קפה עד לקבלת קצף יציב.

2. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן, חותכים את הפריז ברס באמצע וזולפים מהקרם לכל קוטר העיגול.

 

 

אופן ההכנה של קישוט הפריז ברס:

1. ממיסים פונדנט עם מעט תמצית קפה.

2. מצפים את הפריז ברס

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 
 
 
 YIT - פיתוח אתרים ואפלקציות    
 
© כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ו-HOT