|רשימת הצפייה שלי ()
 
תגובה לכתבהתגובה לכתבה
שלחו כתבהשלחו כתבה
הדפסההדפסה
 
באדיבות הוט
לאפות כמו השפים הכי גדולים באדיבות הוט
 
 

דבש

מתכונים קלים להכנה ומתוקים להפליא והכל על טהרת הדבש

ynet
פורסם: 11.09.11, 12:22

דבש

 

פרפה דבש עם קוביות תפוחים מוקפצות

 

מצרכים לבסיס:

 

1 כוס דבש

1.5 מיכל שמנת מתוקה

6 חלמונים

1 שקית אבקת ג'לטין

3/4 כוס מים

למלית תפוחים

2 תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לקוביות.

כף חמאה

1/3 מקל וניל

1/4 כוס סוכר

 

אופן ההכנה

בסיס:

1. מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה במיקסר.

2. מרתיחים את הדבש ומוסיפים אותו לחלמונים תוך כדי ההקצפה.

3. ממיסים

את הג'לטין עם מים קרים ומוסיפים תוך כדי השוואת מרקמים אל מסת החלמונים (ערבוב מעט מהתערובת עם הג'לטים לפני הוספת הג'לטין למסה)

4. בסופו של התהליך, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת קלה ומחברים בין שתי התערובות.

תפוחים מוקפצים:

1. את התפוחים קולפים וחותכים לקוביות קטנות.

2. ממיסים את הסוכר במחבת חמה מאוד ומוסיפים את התפוחים והחמאה.

3. מגרדים פנימה את גרגירי הווניל ומקפיצים יחד עד לריכוך

4. מצננים את התערובת

5. משלבים את המסה בפרפה.

6. את פרפה הדבש יוצקים לתוך תבנית אינגלישקייק (או תבנית סיליקון חגיגית ודקורטיבית) ומקפיאים בפריזר

 

 

עוגת דבש עם חלבה: מתכון לתבנית אינגליש קייק

 

מצרכים

75 גרם דבש

75 גרם סוכר

115 סמ"ק מים

55 גרם ריבה אדומה

5 גרם סודה לשתיה

5 גרם אבקת אפייה

53 סמ"ק שמן

150 גרם קמח

2 גר' קינמון

קורט ציפורן

75 גרם חלבה

 

אופן הכנה:

1. מערבלים במיקסר דבש, סוכר חום, ביצים, מים, ריבה ושמן.

2. מוסיפיםאת החומרים היבשים לאחר ניפוי ואת התבלינים. מערבלים עד ליצירת מסה חלקה.

3. שוקלים לתוך תבנית כ - 550 גר'

4. מפזרים חלבה מגורדת מעל ואופים כחצי שעה בחום של 165 מעלות.

עוגת דבש מפנקת
עוגת דבש מפנקת
 

מוס קרמל וביסקוויט תבלינים

 

מצרכים

ביסקוויט תבלינים:

2 ביצים

30 גרם סוכר

75 גרם חלב

150 גרם דבש

150 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

כפית גרידת תפוז

7 גרם מיקס ספייס תבלינים (קינמון, וניל, ציפורן אניס )

מוס קרמל :

150 סמ"ק שמנת מתוקה

1/2 מקל וניל

125 גרם סוכר לקרמל

2 חלמונים

15 גרם סוכר

6 גרם ג'לטין

30 סמ"ק מים

260 גרם שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

ביסקוויטים:

1. מבשלים חלב, דבש וגרידת תפוז בטמפרטורה של כ-30 מעלות.

2. מערבבים בקערה ביצים, סוכר, קמח, אבקת אפייה ומיקס תבלינים.

3. מערבבים את שתי התערובות ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-25 דקות.

4. לאחר שנאפה והתקרר, פורסים לקוביות קרוטונים,

6. אופים למשך כעשר דקות בטמפרטורה של 165 מעלות.

מוס:

1. ומבשלים ל-85 מעלות (קרם אנגלייז)

2. מייד לאחר מכן, מוסיפים את הג'לטין כשהוא מומס במים ("חלת ג'לטין").

3. מקררים את הקרם לכ-35 מעלות, מקציפים שמנת מתוקה לקצף קל ואוורירי.

4. מקפלים את השמנת לתוך הקרם אנגלייז עד לקבלת קרם חלק בעל צבע מהגוני.

5. משלבים את קוביות הקרוטונים בתוך הקרם ויוצקים לתוך כוס חגיגית.

6. מקררים היטב לפני שאוכלים

7. ניתן לקשט את המנה עם קרמל או שערות קרמל.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


 
 
 
 YIT - פיתוח אתרים ואפלקציות    
 
© כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ו-HOT